Nominera en Ledstjärna på jobbet

Ledstjärnan är Folksam LO Pensions hållbarhetspris. 50 000 kr delas ut till den starkast lysande Ledstjärnan vartannat år. Priset går till en medlem i något LO-förbund som gjort något alldeles extra som fått bestående effekter.

År 2019 delade Michelle Malmberg och Berit Starkenberg, båda från Livs, på priset och fick ta emot applåder på LO:s kongress på Moderna museet. Vi hoppas kunna dela ut priset genom att mötas men det får utvecklingen med pandemin avgöra. Prisutdelning på något sätt kommer det att bli oavsett!

Nu är det dags att nominera till Ledstjärnan

Vem är en värdig pristagare? Kanske någon som gjort något extra bra för dig eller dina kollegor. Någon som kommit på en bra idé, varit drivande i att genomföra den och gjort skillnad. Någon som modigt och engagerat har jobbat hårt för ökad hållbarhet och jämlikhet på jobbet.

Det kan vara i det lilla eller det stora. Det kan vara ett nytt sätt att tänka. Ett nytt sätt att jobba. Eller någon som varit först med att uppmärksamma något som ingen annan tänkt på och sett till att det har blivit bättre, mer jämställt och mer hållbart.

Hållbarhet är så klart mycket mer än miljö och klimat, det är hur hållbara vi är som människor och kollegor, om vi alla får samma chanser, hur löneutvecklingen ser ut och hur vi behandlar varandra på jobbet och i livet. Stora frågor men det behöver inte vara stora åtgärder för att någon ska få en Ledstjärna.

Den som du nominerar måste vara medlem i ett LO-förbund och, tyvärr, du får inte nominera dig själv.

– Medlemmarnas eget pensionsbolag
– God avkastning och låga avgifter betyder mer pension till dig
– Ett enkelt sparande anpassat efter din ålder
– Pengarna placeras med ansvar för både människor och miljö

Folksam LO Pension är medlemmarnas eget bolag. Vi använder vårt inflytande till att påverka bolag till ett mer hållbart beteende, särskilt inom arbetsrättsliga villkor, jämställdhet och jämlikhet. Genom våra hållbarhetskriterier kan vi ställa tydliga krav på våra utvalda externa fondbolag om hur dina pensionspengar ska förvaltas ansvarsfullt.

Du kan läsa vår webbsida på flera olika språk, till exempel på spanska, turkiska och persiska, och det finns även ett avsnitt på lättläst svenska. Förutom att vi stolt erbjuder flerspråkig kundservice kan du också få personlig rådgivning om pension, sparande och försäkringar. Helt kostnadsfritt, utan några måsten. Välkommen till en schysst pension.

folksamlopension.se

Medlemsförmåner till din inkorg varje månad.

Prenumerera på LO Mervärdes nyhetsbrev.

Nyhetsbrev