HKC HOTELS - EN FAMILJ, ETT FÖRETAG, EN HISTORIA

Sedan 50-talet, när farfar startade Hotell Hudik, har vi i familjen Östlundh med både passion, hjärta och stort ansvar bedrivit hotellverksamhet. Pappa Kurt engagerade sig tidigt och har utvecklat företaget till vad det är idag - sex hotell, fyra restauranger, två hotellfastigheter och över 250 engagerade medarbetare.

I september 2013 lämnade Kurt över VD-rollen till oss äldsta barn, och vi vill fortsätta att utveckla arvet genom att investera och expandera. Vår syster Lina Östlundh sköter all inredning och design och strävar efter att överraska våra gäster med en stil som vågar sticka ut, långt bort från det standardiserade.

Till dig som är medlem i ett LO-förbund erbjuder vi 20% rabatt på din hotellvistelse på något av våra sex hotell. Ta del av erbjudandet!  

Välkomna!

Hälsningar, VD Marcus och Therese

INREDNING & DESIGN

Vår inredare Lina Östlundh inreder våra hotell med en design som sticker ut, långt ifrån det standardiserade och likriktade. Lina är i grunden filmscenograf, och hennes inredningsstil är lekfull och ofta färgglad. Inspiration hämtar hon från vackra tyger, museer, inredningsmagasin, filmer och såklart andra hotell runtom i världen. För Lina är detaljerna viktiga, och hon försöker att inte låta rådande trender styra. Istället hittar hon unika ting på loppisar och auktionskammare runt om i landet som hon smyckar både våra rum och allmänna ytor med. Till Åby Hotel i Mölndal/Göteborg har Lina själv designat möblerna och låtit tillverka i ett litet snickeri i Småland.

Den här sommarsäsongen har du och familjen möjlighet att ta del av ett riktigt lekfullt erbjudande med boende på Åby Hotel i Mölndal/Göteborg och entré till Liseberg.
Läs mer här!

Inredare Lina Östlundh

HOTELLEN

BW PLUS ÅBY HOTEL

Åby Hotel är ett fyrstjärnigt hotell med 223 rum i Göteborg/Mölndal där upplevelsen står i fokus och där design och inredning är inspirerad av Tivoli. Under samma tak som hotellet ligger Every Padel, möteslokaler och Friskis & Svettis-gym.

Hotellet är beläget i Mölndal med en kort promenad till Mölndals innerstad där bra förbindelser tar dig in till Göteborg centrum.

Den här sommarsäsongen har du och familjen möjlighet att ta del av ett riktigt lekfullt erbjudande med boende på Åby Hotel i Mölndal/Göteborg och entré till Liseberg.
Läs mer här!

BEST WESTERN PLUS HOTEL NOBLE HOUSE, MALMÖ

Hotel Noble House i Malmö erbjuder både hotellgäster och Malmöbor en kreativ mötesplats inspirerad av filmens värld. Lounge, mötesrum och en färgsprakande ateljé med finurliga inredningsdetaljer

HOTEL KUNG CARL – Stockholms äldsta hotell

Det är hela 155 år sedan Hotel Kung Carl välkomnade sina första gäster! Hos oss sitter den spännande historien i väggarna och vi har under åren agerat andra hem till storheter som August Strindberg, Greta Garbo och Selma Lagerlöf.

Även i nutid händer det mycket på Hotel Kung Carl. Under 2021 har vi byggt om receptionen, öppnat två barer och ny Fransk Bistro, allt i stil med tidsandan La Belle Epoque. Sirliga blommönster, sammet och klirrande kristallglas blir en tydlig flirt med vårt anrika förflutna. Vill du ytterligare känna historiens vingslag? Testa vår egen Hotel Kung Carl Punsch, infuserad med ekfat som lagrats under Kungliga Slottet.

BEST WESTERN HOTELL HUDIK, HUDIKSVALL

Vår lilla pärla i Hudiksvall med mycket charm och känsla. 67 ombonade rum, bar, lounge, mötesrum och utomhuspool sommartid.

CLARION HOTEL, ÖREBRO

Här står konst, musik och service i fokus och de 136 rummen är inredda i allt från klassisk elegans till modernare stil som vågar sticka ut. Örebros restauranger, shopping och kulturutbud väntar runt hörnet.

BW PLUS HUS 57, ÄNGELHOLM

Hus 57 i Ängelholm är den självklara platsen för möten och affärsresande, men också för dig som vill boka en härlig hotellweekend med både små och stora älsklingar.

Hos oss njuter du av skönt häng vid brasan i lobbyn, spelar en match bordtennis i vår playlounge, sluter ögonen en stund i vår wellnessavdelning, kör ett härligt styrkepass i gymmet eller bara sover gott i riktigt sköna sängar.

Vårt koncept bygger på tankarna kring ett modernt och familjärt townhouse, och i restaurangen står rätter med ”skandinordisk” touch på menyn.

Unikt medlemserbjudande

Till dig som är medlem i ett LO-förbund erbjuder vi 20% rabatt på din hotellvistelse på något av våra sex hotell. Ta del av erbjudandet!

Medlemsförmåner till din inkorg varje månad.

Prenumerera på LO Mervärdes nyhetsbrev.

Nyhetsbrev