TOLVSKILLINGSOPERAN – 20% rabatt!

TOLVSKILLINGSOPERAN - En musikalisk galaföreställning till kapitalismens ära. Premiär den 2 december 2023. Som medlem i ett LO-förbund får du 20% rabatt på biljetterna.

Om TOLVSKILLINGSOPERAN

Londons mest notoriska brottsling, Mackie Kniven, har precis gift sig med sin Polly. Hennes pappa, tiggarkungen Peachum, är dock så missnöjd med äktenskapet att han försöker få sin nyblivna svärson i fängelse. Vilket visar sig vara svårare än han tänkt sig eftersom polischefen råkar vara en av Mackies bästa vänner. Så börjar en vindlande och musikalisk resa i den undre världen bland tiggare, småtjuvar, prostituerade och korrumperade snutar.

Tolvskillingsoperan är en skitig och svängig satir om människans förmåga att anpassa sig i en cynisk och orättvis värld.

Dramaten rullar ut röda mattan och bjuder in till en musikalisk galaföreställning till kapitalismens ära.

Bertolt Brechts Tolvskillingsoperan, som uruppfördes i Berlin 1928, blev en omedelbar succé och har under de snart hundra år som gått sedan dess blivit en modern klassiker. I synnerhet är Kurt Weills musik älskad och flera av sångerna har fått ett eget liv utanför teaterscenerna och tolkats av en lång rad kända artister.

Regissören Sofia Adrian Jupither har tidigare med stor framgång regisserat allt från operor till Lars Norén, och är på Dramaten även aktuell med Den stora skrivboken (premiär i maj 2023).

Välkomna att se Tolvskillingsoperan under perioden 3 december 2023 – 11 februari 2024 och få 20% rabatt på standardpriset. Boka dina biljetter via www.dramaten.se och uppge kampanjkoden ovan innan betalning. Erbjudandet gäller två biljetter per person.

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten.

Kungliga Dramatiska Teatern grundades i maj 1788 av Gustav III och teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908.

dramaten.se

Medlemsförmåner till din inkorg varje månad.

Prenumerera på LO Mervärdes nyhetsbrev.

Nyhetsbrev