Mitt förbund:
Nyhet!

Se uppsättningen Kung Lear på Dramaten med 20% rabatt

Kung Lear är en Shakespeareklassiker och tragedi om ett tronskifte som leder till kaos. I denna bearbetning av Falk Richter spelas titelrollen av Peter Andersson på Dramatens scen i höst. Du som medlem i ett LO-förbund erbjuds möjlighet att se denna uppsättning mellan 8 september – 27 oktober med 20% rabatt.

Beskrivning & villkor

Om uppsättningen

Peter Andersson spelar titelrollen i Shakespeares tragedi om ett tronskifte som leder till kaos, med premiär den 7 september 2024.

Den åldrade Kung Lear vill, innan han stiger ner från tronen, fördela kungariket mellan sina tre döttrar. Men bara de som bedyrar sin kärlek för honom får en del av kakan. Hans lynniga beslut leder till en bitter maktkamp och snart befinner sig Lear själv på botten, utstött och föraktad. Samtidigt, bakom kulisserna, blir den uppburne manlige regissören sjuk och låter sin dotter ta över arbetet med uppsättningen av Kung Lear. Tillsammans med ensemblen brottas hon med pjäsens innehåll, sin egen nyvunna position och relationen till pappan.

Kung Lear är en mångbottnad berättelse om makt, arv, generationskrockar och ett rike i kaos. Vill nästa generation verkligen ha förändring? Eller drivs de också bara av blint maktbegär?

Peter Andersson är tillbaka på Dramaten för första gången sedan 2011. Han har medverkat i ett 30-tal produktioner på Dramaten, bland annat gjorde han flera mindre roller i Ingmar Bergmans uppsättning av Kung Lear 1984.

Villkor

Uppge kampanjkoden ovan i samband med beställning online, så får du 20% rabatt på det ordinarie biljettpriset.
Gäller föreställningarna mellan den 8 september – 27 oktober 2024 och bokningen måste ske innan den 1 augusti 2024.

Om Dramaten

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten.

Kungliga Dramatiska Teatern grundades i maj 1788 av Gustav III och teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908.

dramaten.se