Mitt förbund:

Förvald tjänstepension för dig som medlem

AMF är utvalda av LO och Svenskt Näringsliv att vara förvalet för din tjänstepension om du är privatanställd arbetare. Hos oss ska du få en så trygg och bra pension som möjligt, till en låg avgift.

Beskrivning & villkor

Att vara förvalet för din tjänstepension betyder att det är hos oss din tjänstepension hamnar automatiskt om du inte själv väljer pensionsbolag. Vi förvaltar pengarna aktivt för att din pension ska växa så bra som möjligt.

  • Vi har den lägsta avgiften av alla valbara bolag, och dessutom finns det en maxavgift som gör att du inte betalar mer än 300 kronor per år oavsett storlek på det sparade kapitalet.
  • Förvalet för din tjänstepension är traditionell försäkring – ett tryggt och enkelt pensionssparande med garanti där våra erfarna förvaltare arbetar aktivt för att din pension ska växa. AMF erbjuder också fondförsäkring, för dig som själv vill vara med och påverka din möjlighet till högre pension. ​Även inom fondförsäkring har vi låga avgifter.

Vi förvaltar omkring 800 miljarder kronor åt cirka 4 miljoner kunder. All vinst vi gör går tillbaka till dig som sparar hos oss.

Om AMF

Våra ägare LO och Svenskt Näringsliv har valt ut AMF som det bolag som tar hand om pensionen för de som inte själva väljer pensionsbolag. AMF placerar i svenska och utländska aktier, räntebärande tillgångar, fastigheter samt alternativa tillgångar som till exempel vindkraftverk. Vi strävar efter att investera i de mest hållbara bolagen inom varje bransch, eftersom vi tror att dessa bolag kan få din pension att växa mest på lång sikt. Vi investerar i sådant som vi tror är bra för samhället, miljön och din pension. Dessutom är vi med och påverkar hur företag vi investerar i faktiskt arbetar med klimatfrågor, jämställdhet och anständiga arbetsvillkor.

amf.se