Digitalt medlemsbevis

Ett mervärde för medlemmar i Elektrikerna

Elektrikernas viktigaste uppgift är att tillvarata medlemmarnas intressen både på arbetsmarknaden och i samhället, samt att se till att de får ut så mycket som möjligt av sitt medlemskap. Medlemskapet innehåller till exempel försäkringar, förmåner samt råd och stöd i alla frågor som rör din anställning.

Men detta är inte allt, för att ge medlemskapet fler fördelar så får alla medlemmar i Elektrikerna ta del av rabatter och erbjudanden via LO Mervärde. LO Mervärde ger medlemmar i Elektrikerna förmåner på allt från hotellvistelser, glasögon, böcker och telefonabonnemang. Det finns både nationella och lokala samarbeten.

Medlemsbeviset är numera helt digitalt och används för att visa att du är medlem i Elektrikerna, exempelvis för att kunna utnyttja förmåner via LO Mervärde. När du ska visa ditt kort loggar du in via mobilen på www.sef.se/mina-sidor och håller fram ditt digitala kort.

Du har även möjlighet att uppgradera till ett fysiskt MasterCard med betalfunktion, läs mer om detta under Elektrikerkortet MasterCard.

Det lönar sig att vara medlem!

Var hittar jag mitt medlemsbevis?

Elektrikerkortet hittar du alltid genom att logga in på mina sidor på Elektrikernas hemsida, www.sef.se/mina-sidor. När du ska visa ditt kort loggar du in via mobilen och håller fram ditt digitala kort. De som vill har sedan möjlighet att ansöka om att uppgradera till ett betal- och kreditkort.

Varför finns det inte ett fysiskt medlemsbevis?

I och med digitaliseringens framsteg har Elektrikerna tillsammans med många företag och organisationer övergått till digitala lösningar istället för att trycka upp dyra plastkort som har en negativ inverkan på miljön.

Vi är också övertygade om att en digital lösning är smidigare för våra medlemmar. Genom att ha medlemsbeviset digitalt på Elektrikernas mina sidor är medlemsbeviset lätt att hitta och alltid bara några knapptryckningar bort.

Hur får jag tillgång till förmånerna och rabatterna på LO Mervärde?

I de flesta fall loggar in du in med Bank-ID på LO Mervärdes hemsida och kan direkt ta del av erbjudandena på sajten. Ibland kan du däremot behöva visa ditt digitala medlemsbevis i samarbetspartners butik t e x. Då loggar du in på mina sidor på Elektrikernas hemsida, www.sef.se, och visar upp medlemsbeviset på mobilen.

Vem bestämmer vilka förmåner som finns?

Elektrikerna bestämmer tillsammans med de 13 övriga förbundet i LO (via samarbetet med LO Mervärde) vilka företag vi väljer att samarbeta med. Förmåner och erbjudanden knutna till LO Mervärde ska vara prisvärda men inte till vilket pris som helst. Elektrikerna gör inga avsteg från sina etiska regler och upphandlingspolicy som bland annat kräver att det ska finnas kollektivavtal.

Har du förslag på lokala företag du tycker Elektrikerna ska samarbeta med så skicka tips till: mervarde@lo.se

Var kan jag vända mig med frågor?

Kontakta Elektrikernas medlemsservice Kontakten på telefon 0771-10 14 00 eller mejla kontakten@sef.se.

Medlemsförmåner till din inkorg varje månad.

Prenumerera på LO Mervärdes nyhetsbrev.

Nyhetsbrev