Mitt förbund:

Medlemsspar – ett enkelt sparande med låga avgifter för dig som medlem

I samarbete med Folksam erbjuder vi dig som medlem i Elektrikerna ett riktigt bra långsiktigt sparande för exempelvis din pension.

Beskrivning & villkor

Enligt pensionsmyndigheten behöver cirka 50 procent av svenskarna pensionsspara privat om de vill få 80 procent av slutlönen i pension. Därför erbjuder Elektrikerna sina medlemmar att spara långsiktigt med Folksam via Medlemsspar.

Du kan välja på två olika typer av sparande via Medlemsspar:

Medlemsspar Trygg – Folksam väljer

Medlemsspar Fond – Du väljer

Därför väljer du Medlemsspar Trygg

Folksam sköter placeringarna åt dig och du kan ta det lugnt även när det är oroligt på marknaden. Genom att Folksam placerar i en blandning av räntebärande värdepapper, aktier och fastigheter får dina pengar chansen att öka i värde på ett stabilt och tryggt sätt under lång tid, och historiskt sett har en placering hos Folksam givit god avkastning.

Därför väljer du Medlemsspar Fond

Du har stor möjlighet att påverka sparandet på ett sätt som passar dig. Hos Folksam väljer du bland utvalda fonder med olika riskprofiler. Välj ett sparande som motsvarar den risk som du är beredd att ta. Din startportfölj är en klimatvänlig medelriskportfölj. När du är igång kan du enkelt se hur det går för dina fonder och om du vill kan du enkelt byta fonder.

Om Elektrikerna

Fackförbundet Elektrikerna organiserar Sveriges elektriker och är deras samlade röst i samhällsdebatten. Tillsammans kämpar vi för högre lön, bättre arbetsvillkor och trygga jobb. Elektrikerna organiserar cirka 24 000 medlemmar inom områdena elinstallation och distribution, privata kraftverk, energiinstallation såsom sol- och vindkraft, hiss och rulltrappor, larm och säkerhet, data och elektronik, radio- och TV-teknik samt nätverk och telefoni. Elektrikerna är facket med kraft!

sef.se