Mitt förbund:

Livsstilsverktyget – ett steg mot bättre hälsa

Livsstilsverktyget är ett verktyg som bygger på forskning och olika teman som kan leda till en bättre hälsa. Nu erbjuds du som medlem i ett LO-förbund tillgång till verktyget helt kostnadsfritt genom ett exklusivt samarbete med Göteborgs universitet.

Beskrivning & villkor

Livsstilsverktyget är ett verktyg som bygger på forskning. Verktyget bygger på olika teman som handlar om stress och ensamhet. Om relationer och åldrande. Om mat och motion och mycket mer. Och framför allt, om att se din hälsa i ett större sammanhang.

Som medlem i ett LO-förbund får du tillgång till verktyget helt kostnadsfritt genom ett exklusivt samarbete med Göteborgs universitet, för att både ta hand om din hälsa och samtidigt bidra till viktig forskning.

Med verktyget kan du:

  • Lära dig mer om hälsa
  • Få nya insikter om dig själv
  • Hantera stress
  • Förebygga eller hantera livsstilssjukdomar
  • Tillgång till webbinarier och inspirerande samtal om hälsa
  • Nå stora hälsofördelar genom små insatser och må bättre

Forskare vid Göteborgs universitet har upptäckt att något så enkelt som en kvart med Livsstilsverktyget varannan vecka kan förbättra hälsan och ge ett nytt sätt att:

  • Må bättre
  • Hantera livets upp- och nergångar
  • Förebygga eller hantera livsstilssjukdomar

Hälsa handlar om att bli hel och harmonisk

Verktyget bygger på att hälsa handlar mer om att bli hel och harmonisk än om att räkna steg och kalorier. Det syftar till att stimulera tankar och ge aha-upplevelser som hjälper dig hantera livets upp- och nergångar.

Till skillnad från majoriteten av onlineverktyg har detta vetenskapligt visade effekter. I en flerårig utvärdering vid svenska universitet fick de som använder verktyget bättre blodtryck, vikt, blodsocker och ökat välmående.

Om Livsstilsverktyget

Livsstilsverktyget är tillgängligt via en forskningsstudie som är en av Sveriges största satsningar för folkhälsan. Som medlem i ett LO-förbund får du tillgång till verktyget via en anpassad ingång, som innebär att du till skillnad från de som deltar i den allmänna versionen inte riskerar att lottas till kontrollgruppen utan är garanterad att få del av verktyget.

Göteborgs universitet kommer att på gruppnivå undersöka hur verktyget förbättrar användarnas hälsa, välmående och förebygger sjukdom. Inga analyser kopplas till dig som individ och det är helt anonymt hur just du som enskild person använder verktyget.