Mitt förbund:

Musikerkortet är ett medlemskort för Musikerförbundets medlemmar

Musikerförbundets viktigaste uppgift är att tillvarata medlemmarnas intressen både på arbetsmarknaden och i samhället, samt att se till att de får ut så mycket som möjligt av sitt medlemskap. Medlemskapet innehåller till exempel försäkringar, förmåner samt råd och stöd i alla frågor som rör din anställning.

Men detta är inte allt, för att ge medlemskapet fler fördelar så får alla medlemmar i Musikerförbundet vårt medlemskort, Musikerkortet. Utöver att fungera som medlemsbevis är Musikerkortet laddat med rabatter och erbjudanden på allt från resor, friskvård och hemelektronik till teater och frisörbesök. Vi har både nationella och lokala samarbeten.

Du har även möjligheten att uppgradera ditt medlemskort till ett MasterCard med betalfunktion, läs mer om detta under Musikerkortet MasterCard och alla andra erbjudanden finner du i menyn.

Det lönar sig att vara medlem!

Hur får jag Musikerkortet?

Musikerkortet skickas hem till dig som medlem. De som vill har sedan möjlighet att ansöka om att uppgradera medlemskortet till ett betal- och kreditkort.

Hur får jag tillgång till förmånerna och rabatterna med Musikerkortet?

Musikerkortet fungerar som medlemskort till fackförbundet och ger rabatt hos Musikerförbundets partners. Det är ett så kallat showcard, vilket betyder att du ska komma ihåg att visa kortet eller ange att du har Musikerkortet, som ingår i LO Mervärde, via telefonen eller datorn för att få en viss rabatt. LO Mervärdes logotype finns på baksidan av ditt kort.

Vem bestämmer vilka förmåner som finns?

Musikerförbundet bestämmer (via samarbetet med LO Mervärde) vilka företag vi väljer att samarbeta med. Förmåner och erbjudanden knutna till Musikerkortet ska vara prisvärda men inte till vilket pris som helst. Musikerförbundet gör inga avsteg från sina etiska regler och upphandlingspolicy som bland annat kräver att det ska finnas kollektivavtal.

Har du förslag på lokala företag du tycker Musikerförbundet ska samarbeta med så skicka tips till: mervarde@lo.se

Vem ger ut Musikerkortet?

Musikerförbundet ger ut medlemskortet Musikerkortet.

Vad gör jag om jag har tappat mitt medlemskort?

Om du har förlorat ditt medlemskort så ringer du till Musikerförbundet, 08-587 060 00. Då får du hjälp att snabbt och enkelt få ett nytt kort hemskickat i brevlådan. Du kan också maila namn, adress och personnummer till info@musikerforbundet.se så får du hjälp.

Vart kan jag vända mig med frågor om Musikerkortet?

Kontakta Musikerförbundet 08-587 060 00 eller maila info@musikerforbundet.se.

Om Musikerförbundet

Musikerna är fackförbundet som representerar Sveriges alla professionella musiker och artister. Vi arbetar för att förbättra våra medlemmars upphovs- och arbetsrättsliga villkor.

Tillsammans kan vi verka för att fylla Sverige med musik på ett för våra medlemmar schyst och hållbart sätt. Och genom LO-mervärde kan vi som bonus ge våra medlemmar förmåner som sträcker sig utanför arbetslivet.

LO Mervärde – Förmåner från ditt fackförbund

LO Mervärde samarbetar med Entercard Group AB som är ansvarig utgivare av betal- och kreditkortet LO Mervärde Mastercard. LO Mervärde Mastercard är ett kreditkort speciellt framtaget för dig som medlem i ett LO-förbund. Kontaktuppgifter till Entercard samt för frågor gällande ditt LO Mervärde Mastercard: Tel: 0771 94 94 00. Besöksadress (ej kundmottagning): Entercard Group AB, Klarabergsgatan 60, 105 34 Stockholm, Sverige.

Vid frågor om de övriga medlemsförmånerna kan du maila till mervarde@lo.se eller höra av dig till ditt förbunds medlemsservice.