Medlemslånet – lån för dig som är fackligt ansluten.

  • Låna upp till 350 000 kronor
  • Årsränta 5,05%
  • Låneskydd – lägg till utan extra kostnad
Ansök nu – besked direkt

Bara för dig som är medlem.

Medlemslånet är ett förmånligt alternativ för dig som behöver låna pengar och är medlem i ett LO förbund. Du kan låna upp till 350 000 kr med en amorteringstid på högst 12 år. Lånet har rak amortering som dras från ditt lönekonto varje månad tillsammans med räntan*. Du kan med fördel använda lånet för att lösa andra dyrare krediter eller för inköp av kapitalvaror.

*Effektiv ränta 5,17%, jan 2020

Låneskydd utan extra kostnad.

Helt utan extra kostnad, kan du välja att teckna ett låneskydd som betalar en del av din lånekostnad om du blir arbetslös eller sjuk. Då ingår även ett livskydd som löser lånet om du avlider innan du fyller 65 år. För att få ersättning måste du uppfylla försäkringsvillkoren för respektive försäkring.

Mer information och ansökan

Hur mycket vill du låna?

Testa lånekalkylen och räkna ut vad din månadskostnad blir.

Din månadskostnad

913
Lånebelopp 20 000 kr
Låneperiod 2 år
Ansök och få svar direkt

Medlemslånet har en rörlig ränta, årsräntan är 5,05 %. Baserat på ett lån om 100 000 kr åter­betalat under 12 år, uppläggningsavgift 0 kr och aviavgift pappersfaktura 35 kr (e-faktura 0 kr) betalar du 962 kr (e-faktura 927 kr) i månaden, effektiv ränta är 5,89 % (e-faktura 5,17 %) och totalt belopp att betala är 138 586 kr (e-faktura 133 546 kr). Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.

FAQ

Här hittar du svar på nästan allt. Behöver du veta mer så är du välkommen att kontakta oss.

Kundservice:

0771-95 95 01

Vad är ett annuitetslån?

Annuitetslån är ett lån där återbetalningsbeloppet är detsamma under hela låneperioden. Annuitet innebär att man betalar samma månadskostnad på lånet under hela löptiden. I början av betalar man mer ränta än vad man amorterar och i slutet betalar man mindre ränta än vad man amorterar. På så sätt jämnar man ut amorteringsplanen för sitt lån (ränta och amortering) och på så vis betalar man samma månadsbelopp varje månad istället för att betala högre utgifter i början av lånets löptid och lägre vid lånets slut.

Hur beräknas räntan?

När du betalar av på ett Annuitetslån så sjunker räntan i takt med att skulden sjunker. Det innebär att räntan är högre i början av låneperioden men sjunker under tiden som du betalar av.

Kan jag lösa skulden när jag vill?

Ja, det totala beloppet står på månadsfakturan eller på Mina sidor när du loggar in med BankID. Om du önskar betala in skulden innan förfallodag så kan Kundservice hjälpa dig räkna fram räntan, kontakta oss på telefonnummer 0771-94 94 00, vardagar 9-18.

Hur påverkas månadsbeloppet om jag gör en stor inbetalning?

Om du gör en större inbetalning på ditt privatlån än avtalat månadsbelopp så kommer framtida månadsbelopp att bli lägre. Återbetalningstiden kommer inte att förändras.

Låneskydd Plus för Medlemslånet

Som medlem i ett LO-förbund har du möjlighet att, utan någon extra kostnad, beställa ett låneskydd till ditt lån. Med Medlemslånets låneskydd kan du få en ekonomisk trygghet om något oförutsett skulle inträffa. Låneskydd Plus hjälper dig med dina månatliga betalningar för ditt Medlemslån vid ofrivillig arbetslöshet, sjukskrivning, arbetsfrånvarande för att vårda barn/nära anhörig och dödsfall. Läs mer och beställ låneskyddet.

Vad händer med räntan om man löser skulden i förtid?

Räntan finns uträknad till förfallodag på fakturan. Utifall man önskar lösa skulden innan förfallodag så går det alltid bra att ringa och prata med Kundservice på telefonnummer 0771-95 95 01, vardagar 9-18, så räknar vi ut vilken ränta som tillkommer.

Kan jag förlänga tiden för lånet?

Du kan ansöka om förlängd återbetalningstid genom att kontakta Kundservice på telefonnummer 0771-95 95 01, vardagar 9-18.

Kan man ha en medsökande på lånet?

Ja, om man har medsökande så signerar både du och medsökande lånet med BankID. Medsökande har samma betalningsansvar som kontoinnehavaren.

Till vilka bankkonton kan man få lånet utbetalt till?

Alla svenska bankkonton där du som låntagare är ensam kontohavare.

Måste man signera lånet med BankID/mobilt BankID?

Ja.

Kan man ha e-faktura?

Ja, vid e-faktura slipper man faktureringsavgiften på 35 kronor. Du ansluter till e-faktura via din internetbank. Sök på ”Medlemslånet”, välj produkt och följ anvisningarna.

Kan man ha autogiro?

Ja, om du väljer att betala via autogiro så drar vi månadskostnaden på lånet från det konto du angivit varje månad. Du ansluter till autogiro i din internetbank. Sök på ”EnterCard”, och fyll i efterfrågade uppgifter.

Vad händer om jag går ut mitt fackförbund?

Ditt medlemslån kommer inte påverkas om du går ur ditt fackförbund.

Finns ångerrätt?

Ja, du har rätt att säga upp avtalet inom 14 kalenderdagar.

Hur kontaktar jag Kundservice?

För enklast kontakt med Kundservice logga in på Mina sidor och skicka ett meddelande. Klicka på ikonen med kuvertet längst upp till höger på första sidan. Klicka på ”Nytt meddelande” och skriv ditt ärende. Vi besvarar ditt meddelande inom 24 timmar. Om du istället vill ringa är telefonnumret 0771-95 95 01, vardagar 9-18.

Var är mina betalningsuppgifter?

Dina inbetalningsuppgifter (OCR-nummer och bankgironummer) är alltid samma. Du hittar uppgifterna på din månadsfaktura eller inloggad på Mina sidor.

Kan jag se mitt medlemslån på Mina sidor?

Ja, logga in på Mina sidor med BankID eller mobilt BankID för att bland annat se dina inbetalningsuppgifter, kvarstående skuld, lånedetaljer och lånekontrakt. Du kan även kontakta Kundservice genom att skicka ett meddelande.

Medlemsförmåner till din inkorg varje månad.

Prenumerera på LO Mervärdes nyhetsbrev.

Nyhetsbrev