Laddat med förmåner och rabatter

Byggnadskortet är ett medlemskort för Byggnads medlemmar

Byggnads viktigaste uppgift är att tillvarata medlemmarnas intressen både på arbetsmarknaden och i samhället, samt att se till att de får ut så mycket som möjligt av sitt medlemskap. Medlemskapet innehåller till exempel försäkringar, förmåner samt råd och stöd i alla frågor som rör din anställning.

Men detta är inte allt, för att ge medlemskapet fler fördelar så får alla medlemmar i Byggnads vårt medlemskort, Byggnadskortet. Utöver att fungera som medlemsbevis är Byggnadskortet laddat med rabatter och erbjudanden på allt från resor och hotellvistelser till glasögon och telefonabonnemang. Vi har både nationella och lokala samarbeten.

Du har även möjligheten att uppgradera ditt medlemskort till ett Mastercard med betalfunktion, läs mer om detta under Byggnadskortet Mastercard och alla andra erbjudanden finner du i menyn.

Det lönar sig att vara medlem!

Hur får jag Byggnadskortet?

Byggnadskortet skickas hem till dig som medlem. De som vill har sedan möjlighet att ansöka om att uppgradera medlemskortet till ett betal- och kreditkort.

Hur får jag tillgång till förmånerna och rabatterna med Byggnadskortet?

Byggnadskortet fungerar som medlemskort till fackförbundet och ger rabatt hos Byggnads partners. Det är ett så kallat showcard, vilket betyder att du ska komma ihåg att visa kortet eller ange att du har Byggnadskortet, som ingår i LO Mervärde, via telefonen eller datorn för att få en viss rabatt. LO Mervärdes logotype finns på baksidan av ditt kort.

Vem bestämmer vilka förmåner som finns?

Byggnads bestämmer (via samarbetet med LO Mervärde) vilka företag vi väljer att samarbeta med. Förmåner och erbjudanden knutna till Byggnadskortet ska vara prisvärda men inte till vilket pris som helst. Byggnads gör inga avsteg från sina etiska regler och upphandlingspolicy som bland annat kräver att det ska finnas kollektivavtal.

Har du förslag på lokala företag du tycker Byggnads ska samarbeta med så skicka tips till: mervarde@lo.se

Vem ger ut Byggnadskortet?

Svenska Byggnadsarbetareförbundet ger ut medlemskortet Byggnadskortet.

Vad gör jag om jag har tappat mitt medlemskort?

Om du har förlorat ditt medlemskort så kontakta Byggnads Nu så ordnar vi ett nytt till dig. Då får du hjälp att snabbt och enkelt få ett nytt kort hemskickat i brevlådan. Du kan också maila namn, adress och personnummer till byggnadsnu@byggnads.se så får du hjälp.

Var kan jag vända mig med frågor om Byggnadskortet?

Kontakta Byggnads Nu på telefon 010-601 10 00 eller maila byggnadsnu@byggnads.se

Medlemsförmåner till din inkorg varje månad.

Prenumerera på LO Mervärdes nyhetsbrev.

Nyhetsbrev