Det finns många skäl att vara med i facket.

Det finns saker som är ännu viktigare än rabatter, erbjudanden och andra förmåner. Facket ger dig styrka i arbetslivet. Vi finns på din sida för schysta arbetsförhållanden, skälig och rättvis lön och ett skydd både när du arbetar och om du skulle sakna arbete.

1.
Stöd och hjälp när det strular på jobbet

Om du är med i facket och blir avskedad utan giltig orsak kan facket hjälpa dig att få tillbaka jobbet. Är du inte med i facket måste du själv driva process mot din arbetsgivare i tingsrätten. Det är dyrt och slutar nästan aldrig med att du får tillbaka jobbet.

2.
Bättre betalt!

Arbetsplatser med kollektivavtal har generellt högre löner än arbetsplatser utan kollektivavtal.

3.
Bättre arbetsvillkor

Medlemmar i facket har bättre arbetsvillkor och bättre arbetsmiljö än dem som inte är med. Det gäller allt från arbetstider till hälsa, säkerhet och skydd mot trakasserier. Medlemmar i facket står inte ensamma, utan kan få hjälp att rätta till missförhållanden.

4.
En pågående historia av reformer

Pensioner, barnbidrag och rösträtt är bara några av de rättigheter och förmåner som inte fanns innan arbetarrörelsen krävde dem. Idag betraktas de som självklarheter – även av arbetsgivarna. I dag är vi och arbetar för mänskliga rättigheter även i andra delar av världen.

5.
Försäkringar och trygghet

Avtalsförsäkringarna, avtalspensionen, arbetslöshetsförsäkringen och medlemsförsäkringarna ger fackligt anslutna större trygghet både hemma och på jobbet – till en bråkdel av vad det hade kostat att skaffa sig samma försäkringsskydd på egen hand.

6.
Inflytande på arbetsplatsen

I många frågor måste arbetsgivaren förhandla med facket innan beslut fattas. Som medlem i facket får du inflytande över dessa beslut.

7.
Förmåner och erbjudanden för hela familjen

Många medlemsförmåner till exempel medlemsförsäkringar och erbjudanden från LO Mervärde sträcker sig även till hem och familj.

Ansök om medlemsskap

Kontakta det förbund du tror är rätt för dig. Om du är osäker kan du ringa på Fackets hjälptelefon på 020 – 56 00 56

Byggnads
Elektrikerna
Fastighets
GS-Facket
Handels
HRF
IF Metall
Kommunal
Livs
Målarna
Musikerna
Pappers
Seko
Transport

Medlemsförmåner till din inkorg varje månad.

Prenumerera på LO Mervärdes nyhetsbrev.

Nyhetsbrev