Mitt förbund:

Om LO Mervärde

För LO är det viktigt att stötta sina medlemmar, inte bara när det gäller arbetet, utan även i vardagen. Medlemslån och försäkringar som ingår i fackavgiften är exempel på förmåner som funnits länge. Fackets mål är ju att medlemmarna ska få en så bra tillvaro som möjligt, och då kan förmånerna som LO Mervärde ger vara avgörande för att dryga ut lönen.

Målet med LO Mervärde är att genom förmåner och rabatter kunna ge medlemmarna ett mervärde, genom att kunna spara en slant på sånt som man ändå ska köpa. Det var Handels som var först ut med ett medlemskort och började förhandla fram förmåner åt sina medlemmar 2009, sedan följde GS 2011. 2012 grundades LO Mervärde i den form det har idag, och förbunden har anslutit sig ett efter ett. Idag är alla fjorton förbund med i LO mervärde, ungefär 1,4 miljoner medlemmar.

Erbjudanden – godkända av facket.

För tillfället cirka 50 samarbetspartners med ett hundratal erbjudanden – glasögon, resor, hotellvistelser, hyrbilar och Pre-owned datorer/mobiler bara för att nämna några – alla granskade och godkända.

För LO och alla förbund är det viktigt att det är seriösa företag som står bakom erbjudandena. Därför finns en produktkommitté som väljer ut och granskar förmåner och företag efter strikta etiska regler. Det är viktigt att det är riktiga erbjudanden, reella rabatter, som verkligen gör skillnad. Alla företag kontrolleras regelbundet och skulle det vara någon som missköter sig så åker de ut – du ska kunna lita på LO Mervärde.

Medlemskortet Mastercard

Sedan starten har en viktig punkt varit att man ska kunna uppgradera medlemskortet till ett förmånligt betal- och kreditkort. För Handels, som startade detta, är det en hjärtefråga eftersom det är deras medlemmar som dagligen lever med rånrisken.

De höga etiska kraven gäller självklart även betal- och kreditkortet, Medlemskortet Mastercard, som är en av LO Mervärdes förmåner. Kortleverantören Entercard har noga granskats, både som företag och deras produkt, för det är viktigt att det är ett schysst kort. Ingen årsavgift, inga dolda avgifter och låg ränta.

Tanken är att ge våra medlemmar en produkt som kan konkurrera med dyra butikslån och mindre seriösa långivare och SMS-lån. Därför ställs förhållandevis höga krav gällande betalningshistorik och skuldsättning för att få korten, men har samtidigt en låg inkomstgräns. Allt för att så många medlemmar som möjligt, även deltidsarbetande, ska ha en möjlighet att få ett bra betal- och kreditkort.

LOmervärde.se

Den enda adressen du behöver komma ihåg. Härifrån kommer du enkelt till ditt förbunds förmåner. Missa dem inte, det finns mycket pengar att spara. Och dessutom är det så att ju fler som utnyttjar erbjudandena desto fler kommer vi kunna erbjuda – 1,4 miljoner medlemmar är en betydande kundkraft.

Kontakt

Vid frågor om medlemsförmånerna kan du maila till mervarde@lo.se eller höra av dig till ditt förbunds medlemsservice.